Wapens voor de Vrouw
Ontdek de serie "Wapens voor de Vrouw" - unieke bronzen ringen die kracht, schoonheid en gevaar symboliseren. Elk stuk is handgemaakt en eenmalig.
Brons, Ringen, Uniek, Sculpturale, Symbolische, Schoonheid, Giftig, Handgemaakt, Verborgen betekenis, Wapen
16684
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16684,bridge-core-3.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-4,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive
 

Wapens voor de Vrouw

Wapens voor de Vrouw

Een Serie Unieke Bronzen Ringen

Omschrijving: “Wapens voor de Vrouw” is een reeks van unieke bronzen ringen, elk een eenmalig kunstwerk, gemaakt in 2010. Deze ringen belichamen de dualiteit van vrouwelijke schoonheid en kracht. Achter de sierlijkheid van deze sculpturale sieraden schuilt een verborgen potentieel. Elk stuk is ontworpen met een element van gevaar: als mini-boksbeugels kunnen ze zelfs dienen als bescherming. Dit weerspiegelt de dubbelzinnigheid van schoonheid—aanlokkelijk, maar ook scherp en dodelijk. De kracht van een vrouw is niet alleen zichtbaar, maar ligt in haar vermogen om geheimen te bewaren en haar omgeving te controleren.

De bronzen ringen hebben een extra symbolische laag: brons, een traditioneel materiaal in de beeldhouwkunst, kan giftig zijn bij langdurig contact met de huid. Zo wordt de ring niet alleen een sieraad, maar ook een complexe metafoor voor de risico’s die schuilen in schoonheid—een cadeau met een verborgen boodschap. Het past je of het past je niet, net zoals de innerlijke kracht van een vrouw soms onverwacht aan de oppervlakte komt.

Symboliek en Betekenis: Deze ringen symboliseren de kracht van de vrouw—haar vermogen om aantrekkelijk te zijn, terwijl ze altijd een stuk van zichzelf verborgen houdt. De schoonheid kan, net als de ring, verleidelijk zijn, maar ook verraderlijk. Dit maakt de ringen niet alleen een artistiek statement, maar ook een commentaar op de dualiteit van vrouwelijkheid. Het venijn zit, zoals het gezegde luidt, in de staart.

Formaat:

Afhankelijk van het stuk (one size)

Materiaal:

Brons (giftig bij langdurig dragen)

Kleurstelling:

Bronskleurig met natuurlijke oxidatie

Jaar:

2010

Oplage:

Uniek stuk (elk stuk is eenmalig vervaardigd)

Opdrachtgever:

Vrij werk