Eigen bezit
Ontdek de gevelsteen in Belgisch hardsteen, ontworpen door Nadia Gonegaï voor Woningbouwvereniging Eigen Bezit. Het logo is gelaserd en de tekst is gezandstraald voor een scherp contrast.
Gevelsteen, Belgisch hardsteen, Lasergravure, Woningbouwvereniging, Logo, Kunstwerk, Zandstralen, Ontwerp, Nadia Gonegaï, Architecturaal kunstwerk
16696
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16696,bridge-core-3.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-4,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive
 

Eigen bezit

Gevelsteen voor Woningbouwvereniging Eigen Bezit

Een Tijdloos Embleem in Belgisch Hardsteen

In 2010 kreeg Nadia Gonegaï de opdracht om een bijzondere gevelsteen te ontwerpen voor Woningbouwvereniging Eigen Bezit in Den Bosch. Het werk werd vervaardigd uit Belgisch hardsteen, een duurzaam en elegant materiaal dat door middel van zoeten (een bewerkingsmethode waarbij de steen glad en zijdeachtig wordt) een verfijnde afwerking kreeg.

Het centrale ontwerp van de gevelsteen is het logo van de woningbouwvereniging: een bolle deurklink. Deze herkenbare vorm werd met uiterste precisie op de steen gelaserd, waardoor zelfs de kleinste details duidelijk zichtbaar zijn. Het resultaat is een subtiel maar krachtig beeldmerk dat de geschiedenis en identiteit van de vereniging weerspiegelt.

Rondom de deurklink werd de omliggende steen gezandstraald, waardoor de tekst van het logo opvalt en een scherp contrast ontstaat. Door deze combinatie van technieken is de gevelsteen een duurzaam kunstwerk dat zowel de moderniteit als het ambachtelijke karakter van de woningbouwvereniging weerspiegelt.

De keuze voor Belgisch hardsteen geeft het werk een tijdloze kwaliteit, passend bij het duurzame karakter van de woningbouwvereniging. Het logo, een bolle deurklink, symboliseert de toegankelijkheid en gastvrijheid van de organisatie, terwijl de zandgestraalde tekst duidelijk en leesbaar blijft door de contrasten in de steen. Het werk fungeert als een blijvend eerbetoon aan het verleden en de toekomst van Eigen Bezit.

Opdracht type:

Gevelsteen, Architecturaal Element

Formaat:

N.v.t. (afhankelijk van specificatie)

Materiaal:

Belgisch hardsteen (gezoet)

Kleurstelling:

Grijstinten van Belgisch hardsteen

Jaar:

2010

Oplage:

Uniek exemplaar

Opdrachtgever:

Woningbouwvereniging Eigen Bezit, Den Bosch