Tot de Dood Ons Scheidt… en Toch Verder
Ontdek het unieke familieportret "Tot de Dood Ons Scheidt... en Toch Verder" - een metalen sculptuur waarin de contouren van vier gezinsleden samensmelten tot een symbolisch kunstwerk van liefde en herinnering.
Familieportret, Metaal, Abstract, Sculptuur, Familiebanden, Huwelijkscadeau, Kunstwerk, Op maat gemaakt, Liefde, Dood, Nadia Gonegaï
16744
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16744,bridge-core-3.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-4,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive
 

Tot de Dood Ons Scheidt… en Toch Verder

Tot de Dood Ons Scheidt… en Toch Verder

Familieportret in Metaal

“Tot de Dood Ons Scheidt… en Toch Verder” is een uniek familieportret, gemaakt door kunstenares Nadia Gonegaï in 2013, ter ere van het 50-jarige huwelijksjubileum van de familie Hirdes. Het werk, uitgevoerd in metaal en geplaatst op een sokkel, is een abstract maar diep symbolisch portret waarin de contouren van vier gezichten—vader, moeder, zoon en dochter—met elkaar verweven zijn. De lijnen van de gezichten vloeien moeiteloos in elkaar over, een visueel eerbetoon aan de onbreekbare band tussen familieleden.

Hoewel de moeder al meer dan tien jaar geleden is overleden, besloten de zoon en dochter dit kunstwerk als cadeau te geven aan hun vader ter gelegenheid van het gouden huwelijk van hun ouders. Het kunstwerk symboliseert niet alleen de liefde tussen man en vrouw, maar ook de blijvende aanwezigheid van de moeder binnen het gezin. Het is een kunstwerk dat verder gaat dan de dood—een krachtige herinnering dat liefde altijd voortleeft.

De doorlopende lijnen van dit kunstwerk zijn een metafoor voor de verbondenheid van het gezin, zelfs als een familielid er niet meer fysiek is. De vloeiende beweging van de contouren benadrukt de voortdurende invloed van liefde en familiebanden die nooit echt verbroken worden, zelfs niet door de dood. Het werk weerspiegelt de kracht van herinneringen, en hoe deze vorm kunnen krijgen in kunst.

Met dit geschenk hebben de kinderen niet alleen hun vader, maar ook de herinnering aan hun moeder geëerd. De titel “Tot de Dood Ons Scheidt… en Toch Verder” versterkt het idee dat ware liefde geen einde kent en door generaties heen blijft bestaan.

Opdracht type:

Familieportret, Vrij werk

Formaat:

Sculptuur op sokkel (afmetingen afhankelijk van locatie)

Materiaal:

Metaal

Kleurstelling:

Metaalkleurig met gepolijste en ruwe texturen

Jaar:

2013

Oplage:

Uniek werk, speciaal voor familie Hirdes

Opdrachtgever:

Familie Hirdes