PG burgermeester Waalwijk
Ontdek het unieke PolyGonegai kunstwerk, gemaakt door Nadia Gonegaï en Lumiejer voor de burgemeester van Waalwijk. In bronslook, met reliëf en symbolen van de gemeente.
PG kunstwerk, Portretkunst, Bronslook, Acrylic One, Gemeente Waalwijk, Symboliek, Samenwerking, Nadia Gonegaï, Polygonegai, Lumiejere, Reliëfkunst
16746
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16746,bridge-core-3.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-4,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive
 

PG burgermeester Waalwijk

PG voor de Burgemeester van Waalwijk

Een Uniek Eerbetoon in Samenspel van Kunst en Gemeente

In 2023 presenteerde Nadia Gonegaï, in samenwerking met haar collega’s van Lumiejer, een PolyGonegai (PG) aan de burgemeester van Waalwijk tijdens een officieel bezoek. Een PG is een kunstwerk waarin verschillende technieken, materialen en symbolieken samenkomen om een uniek, persoonlijk eerbetoon te creëren.

Dit specifieke werk werd gemaakt door de taken binnen het team van kunstenaars te verdelen, waarbij ieder vanuit hun eigen discipline een bijdrage leverde. De basis van het werk was een lijntekening van de burgemeester, gebaseerd op een bestaande foto. Deze tekening werd vervolgens gegraveerd in gips, en door middel van wasmodellen werd een reliëfaangebracht dat het portret van de burgemeester tot leven bracht.

Het ontwerp van het kunstwerk is nauw verbonden met de gemeente Waalwijk, waarbij de contouren van Waalwijk, Waspik, en Sprang-Capelle werden gebruikt om de vorm van het beeld te definiëren. Het kunstwerk bestaat uit drie delen, die elk een ander aspect van de burgemeester en de gemeente vertegenwoordigen. Het eerste deel bevat de lijntekening van de burgemeester, met de ambtsketting subtiel in reliëf verwerkt. Het tweede deel toont menselijke figuren, een symbool voor de gemeenschap, terwijl het derde deel mechanische radertjes in verschillende formaten bevat, die de dynamiek en samenwerking binnen de gemeente weerspiegelen.

Het beeld is uitgevoerd in Acrylic One, een innovatief materiaal dat licht van gewicht is maar tegelijkertijd zeer sterk. Het werk kreeg een elegante bronslook, die het een tijdloze uitstraling geeft.

Dit kunstwerk is een ode aan de burgemeester en de gemeente die zij dient. De combinatie van persoonlijke elementen, zoals haar ambtsketting, en gemeenschapsymbolen, zoals de figuren en radertjes, benadrukt de sterke band tussen de burgemeester en de inwoners van Waalwijk. De contouren van de drie gemeentes binnen Waalwijk onderstrepen de eenheid en samenwerking die het bestuur van de regio kenmerkt.

Opdracht type:

PolyGonegai (PG)

Formaat:

Meerdelig reliëfbeeld

Materiaal:

Acrylic One, bronslook afwerking

Kleurstelling:

Bronslook

Jaar:

2023

Oplage:

Uniek exemplaar

Opdrachtgever:

Gemeente Waalwijk